Valitse sivu

SAIMAA BREWING COMPANY

Raikasta yhteistyötä 

Saimaan tekee erityislaatuiseksi sadoistatuhansista muista Suomen järvistä sen uhanalainen nisäkäs saimaannorppa. Saimaa Brewing Company taas erottautuu kilpailijoistaan sillä, että se haluaa käyttää tuotannossaan luomuraaka-aineiden lisäksi mm. mikkeliläistä aurinkosähköä. Etelä-Savon Energia Oy (ESE) kulkee omaa, yhteisvastuullista, polkuaan lahjoittamalla aurinkovoimalansa tuoton hyväntekeväisyyteen vuoteen 2037 saakka.

Saimaa Brewing Company on yksi Sun Mikkeli-hyväntekeväisyyskampanjaan mukaan lähteneistä yrityksistä. Saimaannorpan suojeluun mukaan lähteminen ei ole panimoyrityksen kohdalla suuri yllätys. Saimaa Brewing Co. on ensimmäinen panimo Suomessa, joka käyttää Suomen Luonnonsuojeluliiton sertifioimaa EKOenergiaa. Tämä tarkoittaa, että käytetty energia on valmistettu uusiutuvilla energianlähteillä. Kierrätys, tuotteiden ympäristövaikutukset ja jätteiden hyötykäyttö ovat Saimaan panimolle arkipäivää.

Saimaa Brewing companya ei olisi ilman Saimaata ja sen ympäröimää luontoa. Vetovoimaisin hahmo tällä Järvi-Suomen seudulla on harmaanlaikukas norppa. Tuo mystinen hahmo näyttäytyy vain harvoille. 

Onko Saimaa ilman saimaannorppaa vain iso järvi? Yhdessä Saimaa Brewing Co. ja ESE tekevät pitkäjänteisesti asioita, jotta Saimaa ei muuttuisi norpattomaksi.  Miten: konkreettisesti. Tehdään tekoja, joilla on vaikutusta. Tähän 20 vuoden projektiin saa osallistua muutkin: korsi kekoon yhteisten asioiden vuoksi, niin saamme turvattua norpan säilymisen naapurinamme. 

Yksi yhteistyömme tulos on aurinkoenergialla tuotettu Jukuri-luomuolut. Energia sen tuotantoon on tietenkin saatu Sun Mikkelistä.