Valitse sivu

MarskiData

MARSKI DATA JA SUN MIKKELI: Yhteiskuntavastuullinen työrauhanturvaaja

Marski Data on nimensä mukaisesti perinteinen päämajakaupunkilainen yritys. Marski Data tunnetaan laadukkaista toimistopalveluistaan ja on todistetusti palkittu moneen kertaan yhtenä Suomen parhaista työpaikoista.

Marski Data lähti mukaan Sun Mikkeli-hyväntekeväisyyshankkeeseen, koska siinä yritys pystyy olemaan mukana hyväntekeväisyydessä pitkäjänteisesti. Avustuskohteeksi yritys valitsi kaikki kolme tahoa: saimaannorpat, veteraanit ja lasten ja nuorten liikunnan tukemisen. Saimaannorppa komeilee yrityksen omissa mainoksissa. Veteraanit taas sopivat päämajakaupunki- ja Suomi100-hengessä yrityksen linjaan. Liikuntatapahtumia marskidatalaiset sponsoroivat muutoinkin, mm. toimittamalla laitteita erilaisiin liikuntatapahtumiin.

Marski Datan yhteiskuntavastuu näkyy vuorovaikutuksena toiminta-alueensa koulutusorganisaatioiden kanssa. Yhteistyö näkyy harjoittelupaikkoina, opinnäytetyön aiheina ja osallistumisena mm. täydennyskoulutuksiin. Useat Marski Datalle harjoitteluun tulleet ovat jääneet yritykseen töihin.

Aurinkoenergia sopii hyvin luonteeltaan Marski Datan ympäristöarvoihin. Marski Data haluaa edistää ympäristönsuojelua säästämällä luonnonvaroja ja torjumalla kaikkea sellaista toimintaa, joka muodostaa uhan ympäristölle. Materiaalihankinnoissa, tuotteissa ja palveluissa Marski Data valitsee ympäristöystävällisimmän vaihtoehdon. Yritys myös kannustaa yhteistyökumppaneitaan vihreämpiin vaihtoehtoihin.

Marski Data liittyy osaltaan myös Sun Mikkelin syntyvaiheisiin. Tammikuussa 2017 ESE järjesti aurinkovoimalaan liittyvän nimikilpailun. Nimiehdotuksia tuli n. 160 kappaletta. Tuomaristo valitsi voittajaksi Sun Mikkeli-nimen. Nimen takana on Marski Datan tarvikeliiketoimintapäällikkö Ville Karttunen (kuvassa).

Kysyimme Karttuselta mistä nimi sai alkunsa. ”Sun Mikkeli oli luonnollinen kombinaatio aurinkoa ja Mikkeliä. Samalla yhdistyi mukavasti suomen- ja englanninkieliset sanat ja sanaleikit.”

Sun Mikkeli-aurinkovoimalan nimi kumpuaa siis marskidatalaisesta lähteestä. Me ESEllä toivomme yrityksen kanssa pitkäjänteistä yhteistyötä hyväntekeväisyyden osalta, koska teemme sitä jo muutoin jokapäiväisessä arjessamme. Marski Data on ESEn kumppani erilaisissa toimisto-, IT- ja puhepalveluratkaisuissa.

Juttu julkaistu 29.6.2017

 

Marski Data on ICT-palveluita tarjoava asiantuntijayritys, joka on toiminut vuodesta 1984 lähtien. Yrityksen toimipaikat sijaitsevat Mikkelissä, Savonlinnassa, Kuopiossa, Joensuussa ja Helsingissä. Yrityksellä on työntekijöitä 60 ja liikevaihto oli noin 13 miljoonaa euroa (tk 2017). Marski Data on ensimmäisten joukossa Suomessa sertifioinut ympäristöjärjestelmänsä ISO 14001:2015 standardin vaatimusten mukaiseksi.