Valitse sivu

OP SUUR-SAVO

OP Suur-Savo & SUN MIKKELI – Tuemme yhdessä lasten ja nuorten liikuntaa

Suomen suurimpaan finanssiyhtymään kuuluva Suur-Savon Osuuspankki on lähtenyt hyväntekeväisyysyhteistyöhön Etelä-Savon Energian kanssa. Hyväntekeväisyyskohteekseen Suur-Savon Osuuspankki valitsi lapset ja nuoret.

1980-luvulta saakka Osuuspankit ovat järjestäneet Hippo-kisoja alle kouluikäisille lapsille. Mikkelissä osallistujamäärä on tyypillisesti 400-500 lapsen luokkaa. Harva toinen tapahtuma pääsee tällaisiin osallistujamääriin. Syy Hippo-kisojen suosiolle on luonnollinen: Maksuttomissa kilpailuissa jokainen osallistuja palkitaan ja kynnys osallistumiseen on tehty matalaksi. 80-luvulla kisailleet tuovat nykyisin omia lapsiaan kokeilemaan urheilulajeja ja nauttimaan tunnelmasta.

Kysyimme Mikkelin Hippo-kisojen yhteydessä Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Kari Manniselta mitä hänelle tulee mieleen sanoista aurinkoenergia ja yhteiskuntavastuu. Manninen kertoi aurinkoenergia-sanan herättävän positiivisia ajatuksia. Ekologisuus ja toimet luonnon säästämiseksi edustavat hänelle tärkeitä arvoja. Yhteiskuntavastuusta hän kertoi Osuuspankin edustajana. OP:lle se tarkoittaa alueellisena toimijana vahvaa roolia. Yhteiskuntavastuu näkyy heillä kaikessa toiminnassa. Yhteistyö eri yhteisöjen kanssa, maakunnan kehittäminen ja kaksoisrooli asiakasomisteisena pankkina ovat pääväylät yhteiskuntavastuun toteuttamisessa. 

Vastuullisuus on yksi OPn kantavista arvoista. Asiakasomisteisena yrityksenä Suur-Savon Osuuspankki hahmottaa toimintaansa kaksoisroolin kautta: liiketoimintaroolissa pankki luo taloudellista hyvää, jota se voi hyödyntää yhteisöllisessä roolissaan. Toiminta yhteisöllisessä roolissa tarkoittaa vastuunkantoa myös ympäröivästä yhteiskunnasta ja paikallisyhteisöistä. OP haluaa olla tiiviisti mukana suomalaisen yhteiskunnan kehityksessä ja hyvinvoinnin lisäämisessä. OP on juuriltaan tiukasti kiinni Suomessa ja se merkitsee vastuunkantoa suomalaisista ja Suomesta.