Sun Mikkeli-aurinkopuisto tulee koostumaan 1132 aurinkopaneelista, joiden kokonaistuotto vuodessa on 270 000 kWh.

2/3-osaa paneeleista tulee olemaan mikkeliläisen Valoen suunnittelemia ja valmistamia taustajohdin paneeleja.

”Perinteisessä paneelinvalmistuksessa auringonvalosta sähköä tuottavat piikennot juotetaan manuaalisesti sarjaan. Taustajohdinteknologia ei käytä juotoksia, vaan sähköä johtavasta materiaalista valmistettua taustalevyä, joka yhdistää kennot paneeliksi. Automaatioprosessilla valmistetut taustajohdinpaneelit ovat tasalaatuisia ja pitkäikäisiä. Paneeli tuottaa käyttöaikanaan enemmän sähköä. Tasalaatuisuus on tärkeää, koska järjestelmän tuotto riippuu huonoimmasta paneelista.

Valoe on kehittänyt omaa taustajohdinteknologiaansa jo vuosia ja on siinä kehityksen kärjessä. Tuotekehitys maailman johtavien tutkimuslaitosten ja yritysten kanssa jatkuu, sillä monet uudet innovaatioprojektit aurinkoenergian hyödyntämisessä perustuvat juuri taustajohtimeen.”

”Taustajohdinteknologia mahdollistaa uuden kennoteknologian hyödyntämisen. Kun kontaktit siirretään kennon taakse, saadaan kennoon lisää tehollista pinta-alaa. Tämä muutos tuo mukanaan myös muita etuja ja mahdollistaa tehokkaan täysin automatisoidun kokoonpanon. Koska aurinkokennojen liitokset tapahtuvat nyt yhdessä tasossa vältytään kokoonpanossa jännityksiltä, jotka ajan kuluessa voivat aiheuttaa murtumia.”

– Valoen kotisivut

Loput aurinkopaneelit tulevat yhteistyökumppanimme Finnwindin kautta. Aurinkopaneelit ovat Vikram Solar:in valmistamia perinteisiä aurinkopaneeleita.