Valitse sivu

YIT

Suomalainen unelma: asunto järvenrannalla lähellä palveluita

Miltä tuntuisi herätä aamulla ja nähdä ensimmäisenä suurien ikkunoiden takana siintävä Saimaa? Tai miltä tuntuisi avata ulko-ovi ja lähteä kotiovelta rantaraitille ihmettelemään luonnon jatkuvaa muutosta vuodenajasta toiseen. Illalla Mikkelin keskustan silhuetti siintäisi järven takana, mutta kaupungin äänet eivät yöunia häiritsisi. Tällaiset puitteet eivät ole kaikkialla mahdollisia, mutta Mikkelissä ovat: Graaninrannassa.

Grahnin sahan lopetettua toimintansa, on Graanin alue Mikkelissä, Tuppuralan kaupunginosassa, rakentunut parinkymmenen vuoden aikana yhdeksi Mikkelin halutuimmaksi asuinalueeksi. Saimaan rantamaisemat, hyvät palvelut ja nopea yhteys keskustaan tekevät alueesta mieleisen niin lapsiperheille, työssäkäyville ja eläkeläisille.

Yksi niemeke alueesta on vielä kuitenkin kehittymässä omaksi kokonaisuudekseen. Automarkettien ja Teknograanin takana oleva niemi tulee jatkossa olemaan alueen kehittyvin ja nykyaikaisin asuinalue. Graaninranta-nimeä kantava projekti tulee koostumaan 17 kerrostalosta. Mahdollisimman moneen asuntoon pyritään saamaan Saimaa-näkymä tai että suurimmassa osassa asuntoja on järvinäkymä.

 

”YIT:n tavoite on rakentaa laadukkaita ja virheettömiä asuntoja asiakkaille. Pyrimme panostamaan lisäksi myös asiakaskokemukseen ja arkea helpottaviin ratkaisuihin”, kertoo aluejohtaja Mikko Räty YIT:ltä.

 

YIT haluaa tarjota tuleville asukkaille muutakin kuin huikeat näkymät järvelle. Alueelle tulee puistoalue, johon on suunniteltu perinteisten leikkipaikkojen lisäksi ulkopeli- ja grillauspaikkoja. Näiden tarkoituksena on luoda yhteisöllistä ilmapiiriä alueelle muuttaville. Muutoinkin Graanin alueeseen satsataan: kevyenliikenteen rantaraitti tulee jatkossa viemään keskustaan saakka. Se lisää alueen vetovoimaisuutta myös keskustan asukkaille.

YIT valitsi alueelle lämmitysmuodoksi kaukolämmön. Ekologisesti tuotettu kaukolämpö tuotetaan ESEn Pursialan lämpölaitoksella. Molempia yrityksiä yhdistää halu suojella Saimaata ja sen herkintä asukkia – saimaannorppaa.

Jokainen Saimaan rannan asuja ja järvellä liikkuja voi valinnoillaan vaikuttaa vesistön tilaan ja samalla saimaannorpan elinoloihin. YIT on lähtenyt mukaan pitkäjänteiseen Sun Mikkeli-hyväntekeväisyysprojektiin yhdessä ESEn kanssa: projekti kestää vuoteen 2037 saakka. Ehkäpä kaikille tulevan asuinalueen asukkaille jaetaankin tulevaisuudessa oma vesistön ja saimaannorpan suojeluopas. Sun Mikkeli osallistuu saimaannorpan suojeluun osoittamalla tukea mm. tiedotuksen lisäämiseen ja saimaannorpan tutkimukseen.